Bedrijfsgidsen Voor Linkbuilding

Published May 17, 22
7 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Linkbuilding Guide

Hierbij worden geen regels overtreden waarop Google je kan straffen. Tussen de ‘Black hat’ en ‘White hat’ SEO is ook ‘Grey hat’ SEO aanwezig. Het woord zelf zegt het eigenlijk al, dit is een grijs gebied wanneer het tot legitieme technieken komt voor betere SEO resultaten. Maar ook dit zijn eigenlijk technieken waar van te voren al te verwachten is dat deze uiteindelijk onder de ‘Black hat’ categorie gaan vallen.

Het is dus belangrijk om een bureau in handen te nemen die zorgt voor professionele en kwalitatieve links, met behulp van de correcte technieken (linkbuilding polen). Hoe kunnen wij hierbij helpen? Linkbuilding is een proces dat veel tijd in beslag neemt en zonder de benodigde expertise kan dit erg oplopen en daardoor ook kosten met zich meebrengen.Door geoptimaliseerde content te schrijven, deze te verspreiden in ons netwerk en hier links naartoe te creëren, zorgen wij voor een succesvolle linkbuilding strategie voor jouw site.

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het verkrijgen van links vanaf een andere website naar die van jou. Links kunnen verwijzen naar PDF’s, foto’s, maar verwijzen in de meeste gevallen naar relevante pagina’s op een website. Er zijn verschillende manieren om linkbuilding toe te passen, maar voor nu delen we het op in twee categorieën: : Hierbij draait het om het creëren van waardevolle content die door andere mensen gedeeld wordt, omdat zij het weer willen delen met hun volgers (beginnen met linkbuilding).Veel platformen willen dit ook met hun volgers delen en plaatsen een link vanuit hun website naar de pagina waar zij het e-book kunnen downloaden. Met deze methode is het lastig om links te vergaren. Je moet eerst gezien worden als autoriteit binnen een vakgebied en zelfs dan is het lastig om links te vergaren, omdat je altijd afhankelijk bent van een ander.

Want waarom nou linkbuilding? Wij zetten het voor je op een rijtje. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Er wordt zelfs gediscussieerd dat een SEO strategie niet compleet is zonder linkbuilding toe te passen. Zoekmachines kijken voornamelijk naar twee onderdelen. Eén daarvan is de relevantie, ofwel sluit de content die je aanbiedt goed aan op de behoefte van de consument.

De Basis Voor Linkbuilding: Goede Content

Dit wordt uitgedrukt in een waarde, zoals Domain Authority of Page, Rank - linkbuilding polen. Verwijzende links vanaf een website met hoge autoriteit zorgen ervoor dat de autoriteit van jouw website zal toenemen. Dit zorgt vervolgens weer voor een stijging in de organische posities binnen zoekmachines! Links zijn ook bedoeld om de lezer naar een waardevolle pagina te sturen.

Ook al klikken mensen niet op je link, ze hebben je merknaam al wel gezien in het artikel. Dat zorgt weer voor meer awareness voor jouw merk. Waarom zou je linkbuilding moeten overwegen? Linkbuilding zorgt er niet alleen voor dat je organische posities stijgen en je meer verkeer binnenhaalt. De links op een platform blijven namelijk altijd staan.

En als het platform in autoriteit blijft stijgen, zal jouw website dat indirect ook doen. Linkbuilding, Domain Authority en Page Authority Links kunnen gezien worden als ‘kanalen’ waarmee een website een stukje autoriteit doorgeeft aan de website waar hij naar linkt. De autoriteit van een website wordt opgedeeld in twee onderdelen: Domain Authority (DA) en Page Authority (PA).

De PA daarentegen is de waarde van elke individuele pagina en kan dus per pagina verschillen. Pas wel op dat niet elke website dezelfde hoeveelheid autoriteit ‘doorgeeft’. Websites met een hoge autoriteit, zoals websites van universiteiten en een platform als Frankwatching, zullen meer autoriteit doorgeven dan een website met lage autoriteit, zoals een beginnend blog - linkbuilding hoe doe je dat.

Veel links plaatsen op één website is dus minder effectief dan links op verschillende websites te laten plaatsen. Dofollow vs. nofollow links De meeste links die je tegenkomt, zijn ‘dofollow’ links. Dit type links geeft aan Google aan dat de link gecrawld mag worden en draagt dus een stukje autoriteit over.

Hiermee geeft de website aan Google aan dat de link niet gevolgd mag worden - linkbuildingstrategie. Hiermee kan dus ook geen autoriteit doorgegeven worden. Deze ‘nofollow’ links kunnen nog wel voor awareness en verkeer richting je website zorgen, dus volledig waardeloos zijn ze gelukkig niet. Anchorteksten Een anchortekst is het woord of de groep woorden die een link ‘ondersteund’.

Dutch LinkbuildingEen anchortekst geeft aan waar de pagina waarnaar gelinkt wordt over gaat. Tot een aantal jaar geleden kon je anchorteksten plaatsen die één op één aansloten met de zoekwoorden waar mensen op zochten, zodat je hiermee hoger in de posities kwam te staan. Tegenwoordig zijn anchorteksten nog steeds belangrijk en worden deze nog steeds meegenomen in de ranking van een website.

Het is dus goed om eerst een tekst te schrijven en vervolgens te bepalen waar een link natuurlijk komt te staan in plaats van een tekst om een link heen schrijven. Dat leest ook nog eens natuurlijker voor je doelgroep. Wat betekent backlinks?. De ‘juiste’ manier om links op te bouwen Content is het belangrijkste onderdeel bij linkbuilding.

Als de link in content van goede kwaliteit geplaatst wordt, is het niet alleen waardevoller voor je posities, maar ook voor de lezer van de content. Bij de juiste manier van linkbuilding let je op de volgende punten: De website waar je content op plaatst, moet aansluiten op jouw branche - Linkbuilding tips.

Een platform met een hoge Domain Authority is waardevoller dan eentje met een lage autoriteit. De websites met hoge autoriteit maken het voor jou echter niet altijd makkelijk om content te (laten) publiceren. Je moet hard werken om gezien te worden als autoriteit en iemand die bezit over de juiste expertise.

Zodra je een link publiceert, geef je een stukje waarde, en dus autoriteit, weg (linkbuilding den haag). Zorg er daarom voor dat je in contact blijft komen met verschillende platforms van hoge kwaliteit. Probeer elke twee weken of elke maand een nieuw artikel inclusief link naar jouw website te laten publiceren. Pas wel op dat dit niet vanaf hetzelfde platform gebeurd.Zorg dat de link in alle gevallen goed aansluit op de content waarin de link geplaatst is - starten met linkbuilding. Niemand wil doorgestuurd worden naar een pagina over meubels wanneer ze een artikel over de snelste smartphones lezen. De anchortekst zorgt ervoor dat zoekmachines zoals Google kunnen begrijpen waar de pagina waarnaar gelinkt wordt, over gaat.

Linkbuilding Breda

Je backlinkprofiel is een opsomming van alle links die je website vergaard heeft. Hoe meer verschillende websites naar jouw website linken, hoe beter dit is voor je autoriteit. Teveel leunen op één platform waar jij je links op weet te vergaren is niet aan te raden. Als je begint met kwalitatieve linkbuilding zal je zien dat je Domain Authority snel zal stijgen.

Linkbuilding meten en analyseren Het goed uitvoeren van linkbuilding is net zo belangrijk als het meten en analyseren ervan. Om succesvol te zijn en te kunnen groeien, moet je goed nadenken over de pagina’s die je wilt laten ranken en de reputatie die je wil opbouwen of behouden. Google heeft zelf geen tool om dit bij te houden, maar er zijn genoeg andere goede tools zoals Ahrefs die je helpen bij het analyseren van je backlinkprofiel en het linkprofiel van je concurrenten.

Niet elke manier van linkbuilding is een goed idee. Er zijn namelijk manieren die vallen onder black hat SEO. alles over linkbuilding. Wat dat betekent, is dat zoekmachines het er niet mee eens zijn. Zij zien dit namelijk als manipulatie van de zoekresultaten. Als je gesnapt wordt, kan dit leiden tot een penalty, wat de vindbaarheid en conversie van je bedrijf niet ten goede komt.

Waarom zou je linkbuilding uitbesteden? We houden je zeker niet tegen als je de linkbuilding van je eigen website wilt regelen. We willen je echter wel op het hart drukken om uit te kijken met het toepassen van dubieuze linkbuildingstrategieën - de linkbuilder. Hierin geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

In de eerste instantie kan dit je website een boost geven, dat is waar. Maar op de lange termijn is het geen slimme zet. Zoekmachines houden er niet van als je ‘valsspeelt’ en op een onnatuurlijke manier backlinks verzamelt. Je speelt met vuur als je een grote zoekmachine als Google om de tuin probeert te leiden.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.
Bedrijfsfilm laten maken?
Vraag info aan DAS Media
T  +32 (0)56 603 606

Navigation

Home

Latest Posts

Export Auto Aangeboden

Published Feb 26, 23
10 min read

Schade Auto Verkopen

Published Feb 23, 23
5 min read

Auto Verkopen Via Marktplaats Betaling

Published Feb 18, 23
4 min read